استانداردهای مراکز داده یا TIER

استانداردهای مراکز داده یا TIER

منظور از استانداردهای مراکز داده این است که وقتی شما قرار است یک دیتا سنتر یا همان مرکز داده را تأسیس کنید باید تمام قوانین و استانداردهای موجود را رعایت کنید تا یک مرکز اصولی و استاندارد داشته باشید که بتوانید تمام اطلاعات خود را در آن ذخیره کنید. مرکز داده یا دیتا سنتر: اتاقی است که در آن مجموعه‌ای از کامپیوترهای به هم متصل شده را نگهداری می‌کنند تا اطلاعات خود را روی آن‌ها ذخیره و نگهداری کنند. این مراکز بسیار مهم و با ارزش هستند.

دسته بندی‌های مراکز داده:

مراکز داده دارای دسته بندی‌های مختلفی هستند ولی اگر بخواهیم آن‌ها را دسته بندی کنیم می‌توان بر اساس اصولی مانند این که آیا این مراکز برای یک سازمان می‌باشند یا چند سازمان، همچنین براساس فناوری‌هایی که روی آن‌ها اجرا شده است  و روش کار آن‌ها این دسته بندی را اجرا نمود. ما در اینجا به چند مورد از این دسته بندی ها اشاره می‌کنیم.

اولین نوع دسته بندی: Enterprise Data Center

دومین نوع: Managed Service Deta Center

سومین نوع: Hosting Deta Center

چهارمین نوع: Co_Location Deta Center

پنجمین نوع: Cloud Deta Center

چگونه مرکز داده را سالم نگه داریم:

همان طور که بیان کردیم اطلاعات مهم و کاربردی را در سیستم‌های موجود در مراکز داده نگهداری می‌نماییم پس مراقبت از این مراکز بسیار مهم می‌باشد.  برای این کار باید چند اصولی را رعایت کرد که ما در اینجا به آن‌ها اشاره می‌نماییم.

  • باید تمام استانداردهای موجود را برای این مراکز رعایت نمود.
  • برای نگهداری از سیستم‌های موجود باید برای آن‌ها از سیستم‌های خنک کننده استفاده کرد.
  • داشتن استراتژی و قدرت ابتکار

کاربردهای تاسیس مراکز داده:

۱)صرفه جویی کردن در هزینه‌های مصرفی به کمک این مراکز

۲)افزایش بیشتر فروش به کمک این مراکز

۳)کاهش اثرات زیست محیطی که ممکن است ایجاد گردد.

۴)استفاده مناسب و زیاد از منابع

استانداردهای مراکز داده یا TIER

استانداردهایی که برای مراکز داده وجود دارد دو نوع هستند که ما در اینجا به بررسی هر دوی آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱)استانداردهای tia942: این مورد مربوط به استانداردهای زیر ساخت سازی مخابراتی است. یعنی زیر ساخت سازی و کابل کشی مخابرات را تحت نظر خود دارند که مطابق با استاندارد و قانونی انجام شده باشد.

۲)استانداردهای BICSI: این استاندارد به نکات و قوانین موجود برای طراحی و اجرای اتاق سرور و مرکز داده نظارت دارد.

استانداردهای مراکز داده:

همان طور که ذکر کردیم استاندارد BICSI   به قوانین لازم برای طراحی اتاق سرور یا همان مرکز داده می‌پردازد ما در اینجا به برخی از این قوانین و نکاتی که باید اجرا شود اشاره می‌کنیم.

  • سقف کاذب: هر مرکز داده‌ای که قرار است طراحی شود باید حتما دارای سقف کاذب باشد تا بتوان به کمک آن لوله‌ها و سیم کشی‌های سیستم اطفاء حریق را برای مرکز داده انجام داد.
  • کف کاذب: اگر قرار است در مرکز داده‌ای که می‌خواهید طراحی کنید کابل کشی از کف باشد پس داشتن کف کاذب برای مرکز شما الزامی است همچنین از کاربردهای مفید دیگر کف کاذب این است که توانایی مقاومت در برابر آتش سوزی را دارد و اینکه ظرفیت تحمل بار سنگین بر روی خود را دارا است.
  • دیوارها: قوانینی که برای اجرای دیوارهای مرکز داده بیان شده است به این صورت می‌باشند که این مراکز اصلا نباید دارای پنجره باشند و همچنین این که بر روی دیوارهای این مراکز هیچ گونه درز یا سوراخی نباید وجود داشته باشد و رنگی که روی دیوارها زده می‌شود باید ضد حریق و همچنین عایق صدا باشد. درهایی که روی دیوارها قرار است نصب شوند باید ارتفاعی به اندازه‌ی ۲۰/۱_۱۰/۱داشته باشند کمتر یا بیشتر از این اندازه مجاز نیست.
  • سیستم تهویه: برای این که سیستم تهویه انتخاب گردد باید دانست که سطح و درجه بندی مرکز داده چقدر است و سپس سیستم تهویه مناسب با آن را انتخاب نمود. اما در کل سیستم تهویه باید به صورتی باشد که گرمای موجود را قبل از آن که بخواهد در اتاق و فضا پخش گردد را بگیرد و به محیط بیرون مرکز داده انتقال دهد.
  • سیستم روشنایی: در مراکز داده هر چقدر که مصرف برق کمتری صورت گیرد کارایی مرکز بیشتر خواهد شد پس در این مراکز استفاده از لامپ های کم مصرف در اولویت قرار دارند.
  • کنترل تردد و دوربین‌های امنیتی: چون هر فردی مجاز به وارد شدن به این مراکز نیست در این مراکز دوربین‌های امنیتی نصب می‌گردد تا به کمک آن بتوان ورود و خروج افراد را چک نمود.

مراکز داده و بایدها و نبایدهای آن:

تا اینجا هر آنچه را که بیان کردیم مربوط به مرحله‌ی طراحی و ساخت مراکز داده بوده است اما قبل از شروع به راه اندازی مراکز داده نیز باید یکسری از قوانین را مورد توجه قرار داد که ما در اینجا آن‌ها را نیز بیان می‌کنیم.

  • مساحت و ابعاد: شما قبل از طراحی مرکز داده باید این نکته را مورد توجه قرار دهید که زمینی که قرار است مرکز داده در آن تأسیس گردد مساحت کافی برای این کار را داشته باشد و نه بزرگتر باشد که بعد مجبور شوید هزینه تجهیزاتی مانند فضا سازی را پرداخت کنید و نه کوچک باشد که دوباره مجبور به پرداخت هزینه برای توسعه آن نگردید.
  • موقعیت جغرافیایی: در انتخاب محل مرکز داده نیز باید اصولی مانند این که این مرکز در کنار رودخانه، معادن، مخازن و مواردی این قبیل نباشد را باید رعایت کنید. همچنین از لحاظ جغرافیایی باید در نظر داشته باشید که محل انتخابی دارای آب و هوای خیلی گرم و مرطوب نباشد چون در این صورت مجبور به پرداخت هزینه‌ی اضافه برای اجرای سیستم خنک کننده هستید و باید بدانید که رطوبت بیش از اندازه باعث می‌گردد که هنگام کار با سیستم‌های موجود در آن مرکز آن‌ها دچار خطا می‌گردند.

نتیجه گیری:

در کل برای مرکز داده استانداردهای مختلفی وجود دارد که برخی از آن‌ها به طراحی و یا معماری اهمیت می‌دهند و برخی دیگر نیز امنیت و ارتباطات مراکز را تحت کنترل خود قرار می‌دهند. اما برای این که مرکز داده‌ای اصولی طراحی شود تا شما بتوانید با خیال راحت با آن اطمینان کنید و اطلاعات خود را در آن قرار دهید باید همه ‌یا ستانداردهایی که گفته شد را در آن مرکز رعایت نمود.